Ana Sayfa
Duyurular
2015-2016 Bahar Yarıyılı Danışman Atamaları Yapılmıştır.

2015-2016 BAHAR YARIYILI DANIŞMAN ATAMALARI YAPILMIŞTIR.

09.02.2016 tarih ve 746 sayılı Enstitü Yönetim Kurulu kararı ile 2015-2016 Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında enstitümüz anabilim dallarına kayıt yaptıran öğrencilerin danışman atamaları aşağıda belirtilen esaslar çerçevesinde yapılmıştır. 
1. Danışman tercih formunda 1. tercih olarak belirlenen öğretim üyesi söz konusu formu talep ettiği kontenjan sayısınca (veya daha az sayıda) imzalamış ise ilgili öğrenciye/öğrencilere danışman olarak atanmıştır. (Ekli dosyada yeşil renkle ifade edilmiştir.)
2.Öğretim üyesi talep ettiği kontenjan sayısının üzerinde öğrenci için danışman tercih formu imzalamış ise kontenjan sayısı kadar öğrenciye süreli (geçici) statüde danışman olarak atanmıştır. (Ekli dosyada sarı renkle ifade edilmiştir.)
3. Öğrenci 1. sırada tercih yaptığı öğretim üyesine Madde 2`de belirtilen nedenle yerleştirilememiş ise ikinci dönemin başına kadar kendisine ek süre verilmiş olup danışman atama işlemi danışman tercih formunda mevcut öğrencinin diğer tercihleri içerisinden bir öğretim üyesine ve süreli (geçici) statüde yapılmıştır. Bu durumda olan öğrencilerin dönem sonunda Enstitümüzce ilan edilecek bir tarihte yeniden danışman tercihi yapmaları gerekecektir. 
4. Öğrenci tercih formunu teslim etmemiş ise ikinci dönemin başına kadar kendisine ek süre verilmiş ve bu süre zarfında danışman ataması süreli (geçici) statüde olmak üzere danışman tercih formunda mevcut herhangi bir öğretim üyesine yapılmıştır. Bu durumda olan öğrencilerin dönem sonunda Enstitümüzce ilan edilecek bir tarihte yeniden danışman tercihi yapmaları gerekecektir.
5. Süreli (geçici) olarak atanan öğretim üyeleri atanmış oldukları yeni öğrencilerin uzmanlık alan derslerine ve öğrencilerin seçtikleri diğer derslere onay verebilecekler ve ayrıca BİM formlarında danışmanlık ile uzmanlık alan iş yükü beyanında bulunabileceklerdir.
6.  2015-2016 Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Danışman Tercih Formunda mevcut olan öğretim üyeleri dışında bir tercih yapılması durumunda danışman ataması süreli (geçici) statüde olmak üzere danışman tercih formunda mevcut herhangi bir öğretim üyesine yapılmıştır. Bu durumda olan öğrencilerin dönem sonunda Enstitümüzce ilan edilecek bir tarihte yeniden danışman tercihi yapmaları gerekecektir.