Ana Sayfa
Doktora
Tez Teslim Süreci

DOKTORA TEZ TESLİM SÜRECİ

DOKTORA TEZ TESLİM SÜRECİ

1. Enstitümüze kayıtlı öğrencilerin elektronik posta yolu ile yapacağı bilgi ve belge taleplerinde öğrenci SABİS elektronik posta adreslerini kullanılması gerekmektedir. Diğer kullanıcı hesaplarından gelen mailler dikkate alınmayacaktır.

2. Tezinizi öncelikle ekte yer alan Tez Hazırlama Şablonuna göre düzenlemeniz gerekmektedir.

3. Şablona göre düzenlenen tezinizi benzerlik oranının tespit edilmesi için; sadece özet, summary, bölümler ve özgeçmiş kısmı olacak şekilde düzenleyerek doküman adı: Adı Soyadı ve Danışmanınızın elektronik posta adresi olacak şekilde pdf formatında fbetez@sakarya.edu.tr adresine gönderiniz.

Örnek Doküman Adı : Ali Uyar, auyar@sakarya.edu.tr

Gönderilen dokümanda; Dış kapak, İç Kapak, Beyan, Teşekkür, Kaynakça, İçindekiler, Şekiller listesi, Tablolar listesi, Resimler listesi, Kısaltmalar ve Simgeler Listesi, Ekler olmamalıdır.

4. Enstitümüz tarafından benzerlik raporu ile beraber Tez Savunulabilirlik ve Orjinallik Beyan Formu Danışman Öğretim Üyesine ve öğrenciye gönderilir.

5. Danışman öğretim üyesinin benzerlik oranını onaylamaması durumunda yukarıda belirtilen işlemin tekrarlanması gerekmektedir.

6. Benzerlik oranının danışman tarafından onaylanması durumunda öğrenci Tez Hazırlama Şablonuna göre hazırladığı tezini kontrol için; Danışman imzalı "Tez Savunulabilirlik ve Orjinallik Beyan Formu" ile birlikte "word formatında" tezini" zeyneporuc@sakarya.edu.tr adresine gönderir.

7. Enstitümüz tarafından yapılan tez kontrol işlemi sonucunda “tezinizi enstitüye teslim edebilirsiniz” mesajının iletilmesinden sonra; danışman öğretim üyesi tez teslim sürecini onaylıyorsa Tez Teslim işlemi için;

Tez teslimi için gerekli olan yayının:

İlgili anabilim dalında SCI, SCI-Exp., SSCI veya AHCI kapsamındaki dergide yayınlanmış makalenin indekste tarandığını gösteren (www.webofscience.com adresinden alınan) çıktı, makalenin tam metni teslim edilecektir.

8. Tez teslimi için yukarda belirtilen evraklarda gerekli olan bilgiler ve imzalar tamamlandıktan sonra elden enstitüye teslim edilmesi gerekmektedir. E-posta ile doktora tez teslim evrakları kabul edilmeyecektir.

Doktora Tez Teslim Yayın Şartı:

İlgili anabilim dalında SCI, SCI-Exp., SSCI veya AHCI kapsamındaki dergilerde en az bir makale yayımlanması veya kabul edilmesi şartının yanı sıra, ilgili yayında danışman ve öğrencinin adres kısmında Sakarya Üniversitesinin adının geçmesi şartı aranır.

  1. 1 Ocak 2015 ile 30 Haziran 2022 tarihleri arasında doktora yeterliğini vermiş öğrenciler için yayın şartı aşağıdaki gibi uygulanır:

Fen Bilimleri Enstitüsü için; ilgili EABD’de öğrencinin doktora programına başlama tarihinden itibaren, yazarlardan birinin tez danışmanı veya öğrencinin birinci yazar olduğu indeksli (SCI, SCI-Exp.) dergide en az 1 tane makale yayınlanması (ya da DOI numarası alınmış olması)

  1. 30 Haziran 2022 tarihinden itibaren doktora yeterliğini vermiş ve 2024-2025 Güz öncesi kayıt olan öğrenciler aşağıdaki yayın şartlarından birini sağlamış olmalıdır:
  1. Doktora programına başlama tarihinden itibaren en az bir makalesinin aşağıdaki tüm şartları sağlamış olması gereklidir:
  • Makalenin tez çalışmasından üretilmiş olması,
  • Öğrencinin birinci yazar olması ve danışman isminin bulunması,
  • Öğrencinin bağlı olduğu kurum ve kurumlar arasında Sakarya Üniversitesi adresini yazmış olması,
  •  SCI, SSCI SCI-Exp. veya AHCI kapsamındaki dergilerde tam metin yayımlanması (ya da DOI numarası alınmış olması)
  1. Veya doktora tezinin, aşağıda belirtilen projelerden biri kapsamında tamamlanmış olması ve öğrencinin projede en az 12 ay görev almış olması gereklidir.
  • AB çerçeve programı bilimsel araştırma projesi,
  • TÜBİTAK (1001, 1002, 1003, 1004,1005, 1505, 1007, 2244, 3501, COST, 1071, ERA vb.) projesi,
  • BOREN, Savunma Sanayi Başkanlığı projesi,
  • Kamu kurum ve kuruluşlarının (yükseköğretim kurumları hariç) EYK tarafından onaylanmış Ar-Ge niteliğindeki projeleri,
  • EYK tarafından onaylanmış Ar-Ge niteliğindeki AB uyum süreci projeleri.

Yukarıdaki tüm işlem adımları ile tez teslim işleminiz tamamlanmaktadır.