Ana Sayfa
Doktora
Tez Teslim Süreci

DOKTORA TEZ TESLİM SÜRECİ

DOKTORA TEZ TESLİM SÜRECİ

1. Kişisel Verileri Koruma Kanunu gereği Enstitümüze kayıtlı öğrencilerin elektronik posta yolu ile yapacağı bilgi ve belge taleplerinde öğrenci SABİS elektronik posta adreslerini kullanılması gerekmektedir. Diğer kullanıcı hesaplarından gelen mailler dikkate alınmayacaktır.

Elektronik postalara geri dönüş süresi en erken 24 saat içinde ve en fazla 72 saat içinde gerçekleştirilir. Haftasonları ve resmi tatil günleri bu süreye dahil değildir.

İlk elektronik postanız cevaplanmadan atılan her yeni elektronik posta ile; e-postaların ilgiliye geliş sıralamasındaki yeriniz üste çıkacağından veya dökümanda güncelleme yaptığınız düşünüldüğünden ilk e-postanız işlem sırasını kaybetmiş olacaktır. Bu hususta ilk e-mailinizin yanıtlanmasını beklemeniz, mağduriyet yaşanmaması adına büyük önem taşımaktadır. 72 saat içinde yanıt gelmediği takdirde mail atmanızı rica ederiz.

2. Tezinizi öncelikle ekte yer alan Tez Hazırlama Şablonuna göre düzenlemeniz gerekmektedir.

3. Şablona göre düzenlenen tezinizi benzerlik oranının tespit edilmesi için; sadece özet, summary, bölümler ve özgeçmiş kısmı olacak şekilde düzenleyerek doküman adı: Adı Soyadı ve Danışmanınızın elektronik posta adresi olacak şekilde pdf formatında fbetez@sakarya.edu.tr adresine gönderiniz.

Örnek Doküman Adı : Ali Uyar, auyar@sakarya.edu.tr

Gönderilen dokümanda; Dış kapak, İç Kapak, Beyan, Teşekkür, Kaynakça, İçindekiler, Şekiller listesi, Tablolar listesi, Resimler listesi, Kısaltmalar ve Simgeler Listesi, Ekler olmamalıdır.

4. Enstitümüz tarafından benzerlik raporu ile beraber Tez Savunulabilirlik ve Orjinallik Beyan Formu Danışman Öğretim Üyesine, öğrenciye ve fbe e-postasına gönderilir.

5. Danışman öğretim üyesinin benzerlik oranını onaylamaması durumunda yukarıda belirtilen işlemin tekrarlanması gerekmektedir.

6. Benzerlik oranının danışman tarafından onaylanması durumunda öğrenci Tez Hazırlama Şablonuna göre hazırladığı tezini kontrol için; Danışman imzalı "Tez Savunulabilirlik ve Orjinallik Beyan Formu" ile birlikte "word formatında" tezini" zeyneporuc@sakarya.edu.tr adresine gönderir.

7. Enstitümüz tarafından yapılan tez kontrol işlemi sonucunda “tezinizi enstitüye teslim edebilirsiniz” mesajının iletilmesinden sonra; danışman öğretim üyesi tez teslim sürecini onaylıyorsa Tez Teslim işlemi için;

a) Tez Savunma Sınavı Jüri Öneri Formunu , a-1) Tez Teslim Formu C (Yayın Bilgisi Formu )
b) Tez Savunabilirlik ve Orjinallik Beyan Formunu,
c) Yayın Koşulu Onay Formu ve yayın ile birlikte Anabilim Dalı Başkanlığına elektronik posta veya EBYS (Elektronik Bilgi Yönetim Sistemi) aracılığı ile gönderir.

8. Anabilim Dalı Başkanlığı tez danışmanının gönderdiği tez teslim evraklarını değerlendirerek EBYS (Elektronik Bilgi Yönetim Sistemi) üzerinden Enstitü Müdürlüğüne gönderir.

Yukarıdaki tüm işlem adımları tamamlandığında tez teslim işleminiz tamamlanmaktadır.