Ana Sayfa
Yüksek Lisans
Tez Teslim Süreci

YÜKSEK LİSANS TEZ TESLİM SÜRECİ

YÜKSEK LİSANS TEZ TESLİM SÜRECİ

1.Enstitümüze kayıtlı öğrencilerin e-posta yolu ile yapacağı bilgi ve belge taleplerinde öğrenci SABİS elektronik posta adreslerini kullanılması gerekmektedir. Diğer kullanıcı hesaplarından gelen mailler dikkate alınmayacaktır.

2. Tezinizi öncelikle ekte yer alan Tez Hazırlama Şablonuna göre düzenlemeniz gerekmektedir.

3. Şablona göre düzenlenen tezinizi benzerlik oranının tespit edilmesi için; sadece özet, summary, bölümler ve özgeçmiş kısmı olacak şekilde düzenleyerek doküman adı: Adı Soyadı ve Danışmanınızın elektronik posta adresi olacak şekilde pdf formatında fbetez@sakarya.edu.tr adresine gönderiniz.

Örnek Doküman Adı : Ali Uyar, auyar@sakarya.edu.tr

Gönderilen dokümanda; Dış kapak, İç Kapak, Beyan, Teşekkür, Kaynakça, İçindekiler, Şekiller listesi, Tablolar listesi, Resimler listesi, Kısaltmalar ve Simgeler Listesi, Ekler olmamalıdır.

4. Enstitümüz tarafından benzerlik raporu ile beraber Tez Savunulabilirlik ve Orjinallik Beyan Formu Danışman Öğretim Üyesine ve öğrenciye  gönderilir.

5. Danışman öğretim üyesinin benzerlik oranını onaylamaması durumunda yukarıda belirtilen işlemin tekrarlanması gerekmektedir.

6. Benzerlik oranının danışman tarafından onaylanması durumunda öğrenci Tez Hazırlama Şablonuna göre hazırladığı tezini kontrol için; Danışman imzalı "Tez Savunulabilirlik ve Orjinallik Beyan Formu" ile birlikte "word formatında tezini" zeyneporuc@sakarya.edu.tr adresine gönderir.

7. Enstitümüz tarafından yapılan tez kontrol işlemi sonucunda “tezinizi enstitüye teslim edebilirsiniz” mesajının iletilmesinden sonra; danışman öğretim üyesi tez teslim sürecini onaylıyorsa Tez Teslim işlemi için;

  1. Makalenin ve gönderilen derginin bilgilerinin yer aldığı ayrıca hakem sürecinde olduğunu gösterir ekran görüntüsü,
  2. Uluslararası Sempozyum veya Kongrede yapılmış olan Sözlü/Poster sunuma ait katılım belgesi ve makalenin metni,
  3. Ulusal/Uluslararası hakemli bir dergide yayınlanmış makalenin dergi bilgilerinin de bulunduğu (tarih, sayı, DOI, vb) çıktısı

teslim edilecektir.

8. Tez teslimi için yukarda belirtilen evraklarda gerekli olan bilgiler ve imzalar tamamlandıktan sonra elden enstitüye teslim edilmesi gerekmektedir. E-posta ile yüksek lisans tez teslim evrakları kabul edilmeyecektir.

Yüksek Lisans Tez Teslim Yayın Şartı:

2018-2019 Güz/Bahar, 2019-2020 Güz/Bahar ile 2021-2022 Güz/Bahar Yarıyıllarında tezli yüksek lisans eğitimine başlayan öğrenciler için yüksek lisans yayın koşulu:

Yüksek lisans tezinden üretilmiş en az bir makalenin (hakemli dergilerde) yayımlanması veya hakem sürecinde olması veya bildiri (uluslararası kongre, konferans, sempozyum) yayımlanması şartı aranır.

2022-2023 Güz/Bahar ile 2023-2024 Güz /Bahar yarıyıllarında tezli yüksek lisans eğitimine başlayan öğrenciler için yayın koşulu yüksek lisans tez konusu ile ilgili olarak aşağıdaki şartlardan birini sağlamak:

  1. SCI, SSCI, SCI-Exp. veya AHCI kapsamındaki dergilerde hakem sürecinde veya yayımlanmış olması,
  2. Diğer hakemli dergilerde yayınlanmak üzere kabul edilmiş veya yayımlanmış olması,
  3. Bildiri (uluslararası kongre, konferans, sempozyum) sunulmuş olması.

2024-2025 Güz ve sonrasındaki yarıyıllarda tezli yüksek lisans eğitimine başlayan öğrenciler için yayın koşulu yüksek lisans tez konusu ile ilgili olarak öğrencinin birinci yazar olması ve danışman isminin bulunması koşulu ile aşağıdaki şartlardan birini sağlamak:

  1. SCI, SSCI, SCI-Exp. veya AHCI kapsamındaki dergilerde hakem sürecinde veya yayımlanmış olması,
  2. Diğer hakemli dergilerde yayınlanmak üzere kabul edilmiş veya yayımlanmış olması,
  3. Bildiri (uluslararası kongre, konferans, sempozyum) sunulmuş olması.
  4. Ulusal veya uluslararası patent başvurusu yapmış olmak.

Yukarıdaki tüm işlem adımları ile tez teslim işleminiz tamamlanmaktadır.