Ana Sayfa
Yüksek Lisans
Tez Savunma Sınav Süreci

YÜKSEK LİSANS TEZ SAVUNMA SINAV SÜRECİ

TEZ SAVUNMA SINAV SÜRECİ

1. Tez teslim işlemi tamamlanan öğrencinin Enstitü Yönetim Kurulu kararı ile Tez Savunma Sınav Jürisi belirlenerek enstitü tarafından danışman ve jüri üyelerine görevlendirme yazısı gönderilir.

2. Görevlendirme yazısında belirtilen Yönetim kurulu tarihinden itibaren 7 günden erken olmamak üzere en geç otuz gün içinde tez savunma sınavının yapılması gerekmektedir. 

3. Danışman öğretim üyesi 2. Maddede belirtilen tarihleri dikkate alarak jüri üyeleri ile görüşerek tez savunma sınav tarihi belirler ve fbe@sakarya.edu.tr adresine elektronik posta yoluyla bildirir.

4. YÖK’ün 31 Mart 2020 tarihli toplantısında almış olduğu karara göre online yapılacak tez savunma sınavlarının kayıt altına alınması gerektiğinden;

Belirlenen Tez Savunma sınav jürisi tarafından sınav; danışman öğretim üyesinin uygun bulduğu Online platform üzerinden kayıt altına alınarak gerçekleştirilir.

5.   a) Yüz-yüze yapılan tez savunma sınavı sonrasında ; Yüksek lisans Tez Savunma Sınav Tutanağı Formu, Tez Savunma Jürisi Benzerlik Beyan Formu (her bir jüri üyesi için ayrı olacak), Tez Değerlendirme Jüri Kişisel Raporu Formu (her bir jüri üyesi için ayrı olacak) imzalı olarak Enstitümüze iletilir.

    b) Online yapılan Tez Savunma Sınavı sonrasında her bir jüri üyesinin ayrı ayrı ve danışman öğretim üyesi kendi düzenlediği “Tez Savunma Sınavı Jüri Değerlendirme Formu”Tez Değerlendirme Jüri Kişisel Raporu Formu (her bir jüri üyesi için ayrı olacak)  ve sınav video kaydını fbe@sakarya.edu.tr adresine gönderir.

6. Tez Savunma Sınavı sonucunda BAŞARILI bulanan öğrenci en geç bir ay içerisinde ciltli tezlerini enstitümüze teslim etmek zorundadır.

7. Ciltli tezinizi bastırmadan önce zeyneporuc@sakarya.edu.tr adresine göndererek şekil şartları açısından yeniden kontrol ettirmeniz gerekmektedir.

8. Teslim edebilisiniz onay mesajınızı almanızı istinaden ciltli tezlerinizi enstitü yönetim kuruluna sunulmak üzere teslim etmelisiniz. (Ciltler ıslak imzalı olmalıdır.) Teslim edilecekler;

- 2 adet mavi ciltli tezi, -

- 3 adet tez CD sini (pdf formatında olmalı ve pdf dosyasının adı tez veri giriş formundaki referans numarası olması gerekmektedir. Tez içerisinde iç kapak sayfasında  juri üye isim ve imzaları  ile  Kişisel veriler ( tez yazarına ait T.C. Kimlik No, Doğum Yeri - Tarihi, E-Posta, Telefon, Adres, Fotoğraf vb.)  bulunmayacaktır. CD üzerinde CD etiketi (ekte örnek mevcuttur.) olmalıdır.

- Tez veri giriş formunu (e-devlet / ulusal tez merkezinden alınmaktadır. ) 

Sıkça Karşılaşılan Hatalar;

-Tezin dış ve iç kapak kısmında savunma sınavına girdiğiniz ay-yıl yazılmalıdır 

-Tezin İngilizce başlığı ile Türkçe adı mutlaka aynı olmalıdır.

           Alt Bilim Dalınız var ise mutlaka aşağıdaki gibi olmalıdır.

Enstitü Anabilim Dalı         : Makine Mühendisliği

Enstitü Bilim Dalı               : Makine Tasarım ve İmalat  (Alt Bilim Dalı var ise yazılır)

Alt Bilim Dalı Yok İse    :     Enstitü Anabilim Dalı : Çevre Mühendisliği olmalıdır.