Otomotiv Mühendisliği

Eğitim Türü
: Yüksek Lisans
Ana Bilim Dalı Başkanı
:
Koordinatör
:
Sekreter
:
Tanıtım Broşürü

Programa başvurmak için ALES’den en az 55 puan almış olmak ve Otomotiv Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Makine Eğitimi (Otomotiv), Gemi Makinaları ve Uçak Mühendisliği lisans dallarından birinden mezunu olmak şartı aranmaktadır.

Öğrenciler iki ders dönemi ve iki tez dönemi olmak üzere toplamda dört dönem eğitim verildikten sonra programı tamamlamış olurlar. Ders döneminde 48 AKTS (8 ders) seçmeli, 18 AKTS (3 dönem) uzmanlık alanı ve 24 AKTS tez çalışmasını tamamladıktan sonra toplamda 90 AKTS tamamlayan öğrenciler mezun olma şartlarını yerine getirmiş olurlar. Derslerin dışında mezun olmak için YDS, KPDS veya ÜDS’den İngilizce dil puanı en az 50 almış olmak ve en az bir tane alan indeksli dergilerde yayın yapmış olmak şartıyla mezun olurlar.

Bu programdan mezun olanlar alanında uzmanlaşıp, otomotiv mühendisliği ile ilgili bilgi ve birikime sahip olarak mezun olurlar. Yüksek lisansını tamamlamış uzmanların otomotiv ana ve yan sanayii, Ar-Ge kurumları, makine imalat sanayii, ulaştırma sistemleri, savunma, hava araçları sanayiinde çalışabilirler.


Akademik Kadro

No items were found matching the current filters.