E-Devlet Sistemi Üzerinden Öğrenci Belgesi Alınabilir

E-Devlet sistemi üzerinden öğrenci belgesi alınabilir

Yükseköğretim Kurumu`nun sağladığı elektronik uygulama ile e-Devlet sistemi üzerinden elektronik imza ile imzalanmış öğrenci belgesi alınabilir. Özellikle aktif olarak öğrenim gören ancak mesai saatleri içerisinde Enstitümüze gelemeyen ikinci öğretim ve uzaktan öğretim öğrencilerimiz öğrenci belgelerini e-Devlet şifresi bu sistemden alabilirler.

e-Devlet Sistemi Üzerinden Öğrenci Belgesi Belge almak için:   https://www.turkiye.gov.tr/yuksekogretim-kurulu-baskanligi

e-Devlet şifrenizi içeren zarfınızı PTT Merkez Müdürlüklerinden, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. Kimlik numaranızın bulunduğu kimliğinizi ibraz ederek temin edebilirsiniz.

Bu uygulama, sizin yerinize başka bir kişinin şifre alıp adınıza işlem yapmasının önüne geçilmesi için gerekmektedir. E-Devlet Kapısı üzerinden verilen hizmetler yüksek güvenlik seviyesi gerektirdiğinden, şifreler başvuru sahipleri için özel olarak oluşturulmaktadır. Bu nedenle ancak kimlik ibrazı ve şahsen başvuru ile şifreler verilmektedir.