Ana Sayfa
Duyurular
Kayıtları Silinen Lisansüsüstü Program Öğrencileri

KAYITLARI SİLİNEN LİSANSÜSÜSTÜ PROGRAM ÖĞRENCİLERİ

2017-2018 Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı itibari ile enstitümüz Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına kayıtlı EKLİ listede isimleri yer alan Tezli Yüksek Lisans program öğrencilerin Sakarya Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliğinin 24. Maddesinin 1. ve 2. bentleri, Doktora Programı öğrencilerinin 41. Maddesinin 1. ve 2. bentleri ve Geçiş Hükümleri Geçiçi Madde 1-(3) uyarınca 2017-2018 Öğretim Yılı Bahar yarıyılında kayıt yenileme işlemlerini yapmadıklarından ilgili madde hükümleri uyarınca dördüncü yarıyıllarında gerekli kredili derslerini tamamlayamadıkları anlaşıldığından 28.03.2018 tarih ve 832 Sayılı Enstitü Yönetim Kurulu kararı ile enstitümüz ile ilişikleri kesilmiştir.

Önemle duyurulur.

SAÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü

 

 

Tezli Yüksek Lisans Programı

Süre

MADDE 24 – (1) Tezli yüksek lisans programının süresi bilimsel hazırlıkta geçen süre hariç, kayıt olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın dört yarıyıl olup, program en çok altı yarıyılda tamamlanır.

(2) Dört yarıyıl sonunda öğretim planında yer alan kredili derslerini ve seminer dersini başarıyla tamamlayamayan veya bu süre içerisinde 2,50 not ortalamasını sağlayamayan, azami süreler içerisinde ise tez çalışmasında başarısız olan veya tez savunmasına girmeyen öğrencinin enstitü ile ilişiği kesilir.

Doktora Programı

Süre

MADDE 41 – (1) Doktora programı, bilimsel hazırlıkta geçen süre hariç kayıt olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın tezli yüksek lisans derecesi ile kabul edilenler için sekiz yarıyıl olup azami tamamlama süresi on iki; lisans derecesi ile kabul edilenler için on yarıyıl olup azami tamamlama süresi on dört yarıyıldır.

(2) Doktora programı için gerekli kredili dersleri başarıyla tamamlamanın azami süresi tezli yüksek lisans derecesi ile kabul edilenler için dört yarıyıl, lisans derecesi ile kabul edilenler için altı yarıyıldır. Bu süre içinde derslerini başarıyla tamamlayamayan veya en az 3,00 ağırlıklı genel not ortalamasını sağlayamayan öğrencinin enstitü ile ilişiği kesilir.

 

Geçiş hükümleri

GEÇİCİ MADDE 1 – (3) 2016-2017 eğitim-öğretim yılı başından önce kayıt yaptıran lisansüstü öğrencileri için azami süreler, 2016-2017 eğitim-öğretim yılı başından itibaren başlar.