Ana Sayfa
Duyurular
Lisansüstü Program Öğrencilerimizin Dikkatine...

LİSANSÜSTÜ PROGRAM ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE...

 

Lisansüstü programlarımızda yapılacak olan Tez, Proje çalışmalarının yazım dili ile ilgili yönetmelik maddesi 01.04.2015 tarih ve 29313sayılı Resmi Gazete`de yayımlanarak yürürlüğe girmiş olup, tezin Türkçe dışındaki bir dilde yazılmak istenmesi durumunda aşağıda belirtilen ilgili yönetmelik ve Senato Esaslarımıza uyulması gerekmektedir.  

 

SAÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ

Tez, proje çalışması, yazım dili

MADDE 17  ) (01/04/2015 gün ve 29313 sayılı R.G.ile değişik) (1) Tezler; Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Rusça, Arapça, Çince, Japonca ve Farsça dillerinden birinde yazılır.

(2) Türkçe dışındaki dillerde yazılacak tezler için uyulması gereken hususlar, Senatonun belirlediği esaslara göre yürütülür.

(3) Gerekli görülen hallerde ilgili EABD/EASD’nin önerisi, EK ve Senatonun onayı ile tezin bir başka dilde de yazılmasına karar verilebilir.

SAÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİNE İLİŞKİN SENATO ESASLARI

Madde 15

§ Lisansüstü Programların Tez Yazım Dili:  Lisansüstü öğrencisinin Tezini Türkçe dışındaki bir dilde yazabilmesi için;

·  Öğrenci kendi anadilinin dışında bir dilde tezini yazacaksa o dilden en az 80 puan aldığını belgeleyen YDS veya YÖK tarafından geçerliliği kabul edilen bir sınavdan muadili bir puan almış olması gerekir. Ancak; Öğrenci lisans veya yüksek lisans eğitimini tezini yazacağı dilde tamamlamışsa yabancı dil belgesi istenmez.

·  Danışmanın, Tez İzleme Komitelerinde ve Tez Savunma Jürilerinde görev alacak öğretim üyelerinin o dilden en az 80 puan aldığını belgeleyen YDS veya YÖK tarafından geçerliliği kabul edilen bir sınavdan muadili bir puan almış olması gerekir. Ancak; Öğretim üyesi lisans veya lisansüstü eğitimini tezin yazılacağı dilde tamamlamış ise yabancı dil belgesi istenmez.

·  Tezin genişletilmiş Türkçe özeti (en az 5 sayfa) yazılmalıdır.