2024-2025 Güz Yarıyılı Mazeretli Derse Yazılma ve Kayıt Yenileme Duyurusu

2024-2025 GÜZ YARIYILI MAZERETLİ DERSE YAZILMA VE KAYIT YENİLEME DUYURUSU

Derse yazılma işleminin tamamlanmamasıÖğrenci Katkı Payının Yatırılmaması veya hiç Derse Yazılma İşleminin Yapılmaması durumunda Mazeretli Derse Yazılma ve Kayıt Yenileme işlemleri  20-23 Eylül 2024 tarihleri arasında SABİS üzerinden yapılacaktır.

Mazeretli Derse Yazılma
(Ders Kaydını Yaptırmayan veya Danışman onayı olmayanlar)
 20-23 Eylül 2024
 Mazeretli Derse Yazılma Danışman Öğretim Üyesi Onayı  20-23 Eylül 2024
 Açılmayan Derslerin İlanı  24 Eylül 2024 Saat 17:00
 Açılmayan Derslerin Yerine Yeni Derse Yazılma İşlemleri  25 Eylül 2024 Saat 10:00 - 26 Eylül 2024
 Açılmayan Derslerin Yerine Yeni Derse Yazılma Danışman Öğretim Üyesi Onayı  25 - 26 Eylül 2024
 Dönem Başlangıcı  30  Eylül 2024 Pazartesi
Derse yazılma işleminin tamamlanmaması durumunda;
  • Danışman onayı alamadığından derse yazılma işlemi tamamlanmayan/Katkı Payı veya Derse Yazılma İşlemini ilgili tarih aralığında gerçekleştiremeyen öğrenci sistem üzerinden derse yazılma işlemi yaparak danışman onayına göndermelidir.
  • Danışman öğretim üyeniz seçtiğiniz ders/derslerin değişikliği önerisinde bulunabilir.
  • Ders değişikliği önerisinde bulunması durumunda öğrenci önerilen işlemi yaparak onaya sunar.  Derslerin onaylanması durumunda derse yazılma işlemi tamamlanır.
  • Danışman öğretim üyesi kendisine tanınan süre içerisinde, öğrencinin derse yazılma işlemini onaylaması durumunda işlem tamamlanır ve sistem tarafından aktarma işlemi otomatik olarak yapılır.
  • Derse yazılma veya ders değişikliği onayı süresi sonunda danışmanın işlem yapmaması durumunda öğrencinin seçmiş olduğu dersler otomatik olarak derse yazılmasına sistem tarafından aktarılır.
  • Süresi dışındaki başvurular değerlendirmeye alınmaz.

Açılmayan Ders Yerine Yeni Derse Yazılma 25 Eylül 2024 Saat 10:00 - 26 Eylül 2024 tarihleri arasında yapılacak olup;

1. 24 Eylül 2024 tarihinde enstitü tarafından ilan edilen Açılan/Açılmayan Ders listesine göre açılmayan dersiniz olması durumunda;
  • İlan edilen listelere göre açılmayan dersi bulunan öğrenci sistem üzerinden yazılma işlemini gerçekleştirir ve danışman onayına sunar.

SÜREÇ REHBERİ VE ÖNEMLİ BİLGİLENDİRME İÇİN TIKLAYINIZ.
HARÇ BİLGİLENDİRMESİ İÇİN TIKLAYINIZ