Ana Sayfa
Duyurular
Bilimsel Değerlendirme Sınavı Salon Bilgileri

BİLİMSEL DEĞERLENDİRME SINAVI SALON BİLGİLERİ

2019-2020 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için Enstitümüz Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına başvuran tüm adaylar ekte sunulan Tezli Yüksek Lisans/Doktora Sınav Programı dosyasında belirtilen tarih ve salonda yapılacak olan Bilim Sınavına girmek zorundadır. 

Bilim Sınavına katılmak için nüfus cüzdanı dışında herhangi bir belge istenmemektedir.

Ekli dosyada sunulan Tezli Yüksek Lisans/Doktora Sınav Programı dosyasından LÜTFEN sınav tarihinizi ve salon bilgilerini kontrol ediniz ve Bilim Sınavı ile ilgili aşağıda sunulan SAÜ Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliğine İlişkin Senato Esasları Madde 6 Bilimsel Değerlendirme Sonuçlarının Belirlenmesi ve İlanı maddelerini mutlaka okuyunuz. 

27 – 28 Haziran 2019 tarihlerinde yapılacak olan Bilim Sınava katılacak tüm adaylara başarılar dileriz.

SAÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü

 

Değerlendirme sonuçlarının belirlenmesi ve ilanı

MADDE 6-

(1) İlgili EABD/EASD başkanlığınca yapılacak bilim ve sanat sınavı notu “100” üzerinden “50”nin altında olan adaylar başarısız sayılır.

(2)Bilim sınav  sonucu doğrusal orantı ile “4”lük sisteme çevrilir.

(3)Yüksek lisans programlarında bilim sınavı yazılı sınav ve/veya mülakat olarak yapılabilir; doktora programında yazılı ve mülakat olarak yapılır.

(4)Yazılı sınav ve mülakatın beraber yapılması halinde katkıları eşittir.

(6)Bilim sınavına girmeyen aday başarısız sayılır ve kayıt hakkı kazanamaz. Bilim sınavının mazeret sınavı yapılmaz.

(7)Doktora programında başarı değerlendirme notu “2,75”in altında olan adaylar başarısız sayılır. (8)Başvurularda Üniversitelerarası Kurul tarafından muadil olarak kabul edilen sınav puanları YÖK’ün belirlediği çevirim tablolarına göre hesaplanarak değerlendirmeye alınır.

(9)Başvurularda mezuniyet notu (eğitimi süresince üniversitesinin kullandığı not sistemi) “4”lük sistemin haricinde ise adayın mezuniyet notu YÖK’ün belirlediği not çevirim tablosuna göre hesaplanarak değerlendirmeye alınır.