Ana Sayfa
Duyurular
100/2000 YÖK Doktora Bursları Projesi Kapsamında Öğrenci Alım Duyurusu

100/2000 YÖK DOKTORA BURSLARI PROJESİ KAPSAMINDA ÖĞRENCİ ALIM DUYURUSU

100/2000 YÖK Doktora Bursları Projesi kapsamında ülkemiz için öncelikli alanlarında nitelikli bilgi üretmek amaçlı doktoralı insan kaynağına olan ihtiyacını karşılamak üzere, Devlet üniversitelerindeki doktora programlarında öğrenim gören öğrencileri desteklemek için, YÖK Başkanlığı tarafından Yükseköğretim tarihinde ilk kez “Doktora Bursları” verilecektir.

2017 yılı itibariyle başlayacak olup, bu kapsamda öğrencilerin Bahar döneminden itibaren eğitim almaları sağlanacaktır. Yüksek Lisans mezunu olarak Doktora programına kayıt yaptıran öğrencilere 4 yıl, Lisans mezunu olarak Bütünleşik Doktora programına kayıt yaptıran öğrencilere 5 yıl süreyle yılda 12 ay burs verilecektir.

Burs miktarı: Aylık 1800 TL. (Her yıl enflasyon oranı miktarınca artırılacaktır.)

100/2000 YÖK Doktora Burslarına; T.C. vatandaşı olan, Yüksek lisans derecesine sahip olan,  herhangi bir işte çalışmayan (Kamu, Özel ve diğer), Halen devlet yükseköğretim kurumunda doktora eğitimine devam eden ve tez aşamasına geçmemiş olan, SAÜ Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği'ne göre belirlenen başvuru ve kabul şartlarını taşıyan adaylar başvurabileceklerdir.

2017-2018 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı 100 / 2000 YÖK Doktora Bursları Projesi Doktora Programları Öğrenci Alımı İlanı ekte sunulmuştur.

 ONLINE BAŞVURU LİNKİ