Ana Sayfa
Duyurular
2015-2016 Bahar Yarıyılı Mazeretli Kayıt Yenileme İşlemleri

2015-2016 BAHAR YARIYILI MAZERETLİ KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ

16 – 21 ŞUBAT 2016 tarihleri arasında SABİS üzerinden yapılacak olup, Mazeretli Kayıt Yenileme İşlemi 21 Şubat 2016 Pazar günü Saat: 23:59’ da sona erecektir.

Tezli Yüksek Lisans, Doktora, II. Öğretim ve Uzaktan Eğitim Yüksek Lisans Öğrencilerimiz  Mazeretli Kayıt Yenileme İşlemlerini SABİS üzerinden (yazılı başvuru olmaksızın) gerçekleştirebileceklerdir.

Tezli Yüksek Lisans, Doktora, II. Öğretim Tezsiz ve Uzaktan Eğitim Yüksek Lisans Program öğrencileri:  Mazeretleri Kayıt Yenileme işlemlerini SABİS üzerinden danışman onayı1 ile gerçekleştireceklerdir.

ÖNEMLİ NOT: Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Programı öğrencilerinin zorunlu olarak almaları gereken Uzmanlık Alan Dersinin derse yazılma ekranına gelmemesi durumunda  fbe@sakarya.edu.tr  elektronik posta adresine Uzmanlık Alan Dersine yazılma talebinde bulunmaları gerekmekte olup, derse yazılma işlemleri enstitümüz tarafından gerçekleştirilecektir.

DANIŞMAN ONAYI1: SAÜ LEÖY Senato Esasları (b-7)Danışmanın kendisine tanınan süre içerisinde (24 saat danışman tarafından onaylanmayan yazılma, öğrencinin seçtiği haliyle sisteme geçer)onaylama işlemini gerçekleştirmemesi durumunda öğrencinin seçmiş olduğu dersler otomatik olarak kesinlik kazanır. Ders onaylama işlemi konusunda ihmali olan danışman öğretim üyelerine EABD/EASD başkanlığının talebi ve EYK onayı ile bir yıl süre ile yeni danışmanlık verilmez.

Danışman öğretim üyesi kendisine tanınan süre içerisinde, öğrencinin seçmiş olduğu dersleri onaylar. Gerekli gördüğü durumlarda öğrencinin seçtiği dersleri onaylamayarak gerekçesi ile birlikte derse yazılmayı öğrenciye geri gönderir. Öğrenci ders seçimini yaptıktan sonra danışmanın onayını kontrol etmelidir. Danışman ders seçimini geri iade etmişse danışmanın notu dikkate alınarak ders seçimi tekrar yapılarak danışman onayına gönderilmelidir.